За пета поредна година жителите на Созопол ще запретнат ръкави в името

...
За пета поредна година жителите на Созопол ще запретнат ръкави в името
Коментари Харесай

Ние сме Созопол: Доброволци почистват града и остров Св. Иван

За пета поредна година жителите на Созопол ще запретнат ръкави в името на общата идея – да живеят в по-чист град. Става дума за взаимна самодейност на Общинска администрация и Обществен съвет на града. Мотото е „ Ние сме Созопол “. Подкрепя се от десетки доброволци.

„ При нас това е традиция – по самодейност на новия остарял кмет Тихомир Янакиев беше основано съдружие, което дава своя принос за поддържането на чистотата в нашия град “, сподели пред БТВ уредникът Васил Тодоров.

Той уточни, че в самодейността се включват хора от всевъзможни обществени прослойки и от всевъзможни възрастови групи. „ Всеки път виждаме доста усмихнати и щастливи хора. Така ще бъде и през днешния ден “, разясни Васил Тодоров.

От думите му стана ясно също по този начин, че акцията тази година ще включва разчистване, боядисване на пейки, косене на трева и почистване на остарели клони. Хората сами решавали по квартали, къде и какво ще се прави.

„ За първа година ще се почиства и остров Св. Иван. Той беше включен в акцията по самодейност на група младежи. Любопитното за този остров е, че там са открити костите на Йоан Кръстител. Те са изложени в нашата черква “, уточни още Васил Тодоров.

Първо ще бъде почистена пътеката към остарелия манастир на острова, тъй като стартира туристическия сезон и доста хора отиват там на разходка, споделят още организаторите на почистването.

„ Освен руините на манастира там могат да се видят и зайците – те са от специфична порода, която съществува единствено и само на остров Св. Иван. Те са подземни зайци, извънредно красиви животинки “, разясни още Васил Тодоров.

В почистването през днешния ден ще се включат освен локалните поданици, само че и хора от страната, които идват особено за самодейността „ Ние сме Созопол “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР